28 de junio de 2011

Tancament del consultori Mèdic de la Colònia Güell

RELAT “TANCAMENT DEL CONSULTORI MÈDIC DE LA COLÒNIA GÜELL”

Els veïns i veïnes de la Colònia Güell ens vam assabentar que tancaven el consultori Mèdic aproximadament la primera setmana del mes de juny.

A partir d’aquí i ja com Associació de Veïns ens vam posar en marxa per tal d’esbrinar si el tancament era definitiu o era només un tema estival.

El primer pas que vam fer va ser demanar una reunió amb l’Ajuntament, per saber quines noticies tenien ells i que pensaven fer.

La reunió es va celebrar segona setmana de juny. D’aquesta reunió vam treure el compromís per part de l’Ajuntament de demanar una reunió urgent al CAT Salut i que nosaltres poguéssim estar presents per traslladar la petició dels veïns de la Colònia.

També a aquesta reunió l’Ajuntament ens va comunicar que ells tampoc tenien notícies del tancament del Consultori i que s’havien assabentat pel cartell que penja a la porta. Que ells creien que el consultori de la Colònia estaria en funcionament fins que es construís el CAP de Santa Coloma de Cervelló, solució amb la que l’Associació de Veïns no està d’acord ja que el problema de mobilitat pels veïns de la Colònia seria el mateix.

Aquí vam acordar far la reunió conjunta (Ajuntament, Associació de Veïns i CAT Salut).
14 juny. 1a. Reunió amb CAT Salut a l’Ateneu Unió de la Colònia Güell.

A Aquesta reunió va assistir, Rosa Mª Serrasolses (CAT Salut), Albert Jové (ICS), Cecília Domènech i un altre company seu que no recordem el nom (CAP Moli-Nou, Sant Boi de Llobregat, Gerard Segú, Alcalde de Santa Coloma de Cervelló, Miquel Àngel Jansà, Regidor de Salut de l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, Associació Veïns de la Colònia Güell i Associació de la Gent Gran de la Colònia Güell).

A aquesta reunió cada un dels implicats va mostrar les seves raons per defensar el tancament o no del consultori. Finalment sembla que hi ha una bona voluntat per trobar una solució de cara al setembre, deixant clar per part de CAT Salut que no poden assumir el cost del metge ni juliol ni agost.

Davant de la necessitat de poder cobrir un servei mínim per l’estiu, demandat per la quantitat de gent gran i amb malalties cròniques que hi ha i que tenen mobilitat reduïda, l’Ajuntament s’ofereix per mirar de trobar una solució econòmica al tema oferint-se per pagar una part del cost.

La Sr. Serrasolses deixa clar davant de la resta d’assistents que l’Ajuntament ja coneixia la situació de tancament del Consultori des de principis d’any i que ells miraran de portar les dades econòmiques per tal de saber quin és el cost del personal sanitari del consultori.
Al final de reunió la sensació és de que tothom està en una mateixa línia per trobar una solució de cara a l’estiu i arrencar negociacions per tornar al setembre amb certa normalitat. Convoquen altre reunió però per tractar temes econòmics entre l’Ajuntament i CAT Salut.

21 de juny. 2a. Reunió. Ajuntament de Santa Coloma.

A aquesta reunió en principi només havien d’assistir representants de l’Ajuntament, Rosa Mª Serrasolses (CAT Salut) i Albert Jové (ICS).

A última hora l’Ajuntament convida a l’Associació de Veïns a assistir, el que nosaltres acceptem.

A la reunió que es celebra a l’Ajuntament no tenim constància de quines persones assisteixen, des del primer moment (CAT Salut) no volen que l’Associació de Veins CG estigui present, i ens hem de quedar fora.

L’acord al que s’havia arribat de mirar de buscar una solució de cara a l’estiu i de poder negociar un servei de cara al setembre queda trencat i les propostes que presenta l’Ajuntament són rebutjades per CAT Salut.

La reunió acaba sense cap acord a la vista i sense solució per l’estiu estant previst el tancament per l’1 de juliol.

Des de l’Associació de Veïns volem trobar una solució consensuada amb tots els agents implicats, per tal de salvar un servei totalment necessari pel tipus de població que té la Colònia Güell.
Dels 570 assignats al Consultori de la Colònia, un 37% són Gent Gran de més de 65 anys o persones amb mobilitat reduïda, pel que es fa molt difícil el seu desplaçament a centres de fora del municipi. Aquestes dades són aproximades i ens les va facilitar Gerard Segú, Alcalde de Santa Coloma.

Des de l’Associació de veïns creiem que la retallada al consultori no és proporcional amb la resta dels municipis del voltant, ja que aquí afecta al 100% del servei, no sent una retallada del servei sinó una desaparició del mateix.

I considerant que sortiria infinitament més car haver de posar un transport sanitari que es fes càrrec de portar els malalts cap a d’altres centres que tenir el servei al Consultori, ja que estem parlant d’un servei de 3 hores de metge i infermera al dia.

Escrit de l'Associació per a la conservació de la Colònia Güell

No hay comentarios:

Publicar un comentario